Opplevelser

Nærøyfjorden - på Unescos verdensarvliste!

Nærøyfjorden er den vakreste og villeste av sidearmene til Sognefjorden. Vakker natur med stupbratte fjellsider, snødekte fjelltopper, ville fossefall og levende kulturlandskap. Så gårder klamrer seg fast til liene langs fjorden som er 17km lang og kun 250 meter bred på det smaleste.

En båttur på Nærøyfjorden er en av de mest dramatiske fjordturene du kan oppleve i Europa. Enten du velger ferje, småbåt elller kajakk så er opplevelsen unik. Du kan også kombinere en båttur med fjordfiske og/eller fottur langs deler av fjorden.

Lustrabaatane

Kaupanger ferja

Bakka - Ein fin tur kan være å gå eller kjøre bil frå Gudvangen til Bakka, ta båt over til andre sida av fjorden, og gå utover den gamle 5,5 km. lange postvegen til Styvi. Turen går gjennom eit variert natur- og kulturlandskap langs fjorden. Retur til Gudvangen event. til Aurland/Flåm med Båt. Eller ta turen motsatt veg. Transport må avtalast på forhånd.


Myrkdalen, Vestlandets største skisenter, løyper og bakker i alle vanskelighetsgrader. 30 min med bil Fra Gudvangen.

Brandseth - Oppheim

Både i Brandsethdalen og på Oppheim finn du et fantastisk skiterreng. Berre 10 minutt fra Gudvangen. På Oppheim er det også skitrek.


Jordalen - Fantastisk turterreng med unik utsikt.

Undredal - ei lita bygd som er vel verdt å besøka. Den berømte geitosten og den vesle kyrkja frå 1147 må du få med deg. Les mer om Undredal

Aurlandsdalen - Fantastisk naturperle som strekker seg fra Geiteryggen 1218 m.o.h til Vassbygdi i Aurland. Egna til fottur (ca.6 timar) eller sykkel.

Aurlandsvegen og "utsikten"  - Tar du den gamle vegen fra Aurland til Lærdal finn du utsiktspunktet "Stegastein".

Herifrå har du ein fantastisk utikt både innover og utover Aurlandsfjorden. Vegen over fjellet er vinterstengt.